בירה היא המשקה האלכוהולי הנמכר והפופולארי ביותר בתבל, והמשקה השלישי הכי נשתה בעולם, אחרי מים ותה. בדומה לשגשוג יקבי הבוטיק הישראליים בשלושת העשורים האחרונים, נראית מגמה דומה גם בתחום מבשלות הבוטיק, מגמה שגם נכנסת למטבח, כשיותר ויותר ישראלים מאמצים להם את בישול הבירה כתחביב.
הבירה שהינה המשקה האלכוהולי השכיח ביותר, היא טרנדית ונמצאת גם בעדיפות הראשונה בקרב הצעירים המתייחסים לשתייה כחלק בלתי נפרד משגרת חייהם.
פרויקט הבירה הוא מיזם חדשני לצעירים וצעירות עם מוגבלות פיזית במרכז היום, המאפשר השתתפות אקטיבית בשלביו השונים, בתהליך מעורר עניין, החל משלב התכנון וההקמה ועד ליצור ואולי אף שיווק, תוך למידה תיאורטית ומעשית גם יחד ובתיווך צוות מקצועי. הפרויקט הייחודי מעניק למשתתפיו התנסות בחוויות חדשות וכן הכנה לתעסוקה.
הכנת בירה ביתית אינה מסובכת מידי, דורשת הצטיידות מעטה יחסית ואף לא יקרה ומשכה אינו ארוך. כך גם החומרים הנדרשים להכנת הבירה ושלבי ההכנה. הפשטות היחסית הזו, הופכת את יצור הבירה לתהליך זמין, נגיש וידידותי למשתמש, כשמשך הזמן מן ההכנה ועד לתוצר הסופי אינו עולה על חודש ימים.
פרויקט הבירה מזמן אפשרות לפעילות קומפלקסיבית, כזו המתייחסת ומפתחת מגוון מיומנויות בו זמנית, הפועלות הדדית זו על זו: מיומנויות מוטוריות, קוגניטיביות, תקשורתיות, חברתיות, רגשיות וכיוצא בזה.
אחד התחומים המרכזיים בהם מתקשים משתתפי מרכז היום, אשר יש לו השפעה מכרעת על תפקוד במגוון רחב של מצבים ואשר פרויקט הבירה שואף לקדם, הנו תחום התפקודים הניהוליים. תפקודים ניהוליים הינם אוסף מיומנויות קוגניטיביות גבוהות אשר מאפשרות שליטה ובקרה על התנהגות, מחשבה ורגש ובכך מסייעים להשיג מטרות שונות. תפקודי הניהול כוללים "מטריה" רחבה של מיומנויות קוגניטיביות ובהן : עיכוב תגובה, זיכרון עבודה, שליטה רגשית, יזימה, גמישות מחשבתית, מעברים, התמדה, תכנון והתארגנות, פתרון בעיות ובקרה.
מעבר לכך, עשויה ההשתתפות בתהליך לגייס מוטיבציה לפעולה ועשייה, לייצר תחושה חיובית ופעלתנית, ולפתח תחושת מסוגלות. כל אלו באמצעות פעילות תואמת גיל, מקובלת חברתית ו'טרנדית'.
"בירה קדימה", הבירה המיוצרת על-ידי משתתפי מרכז היום, הושקה באירוע מיוחד בשיתוף עם בירה שפירא, בפאב הסירה בירושלים באוקטובר 2017. לצפיה בתמונות מאירוע ההשקה לחץ כאן…